Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok kakaowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 150 ml
margaryna 250 g
cukier 200 g
kakao 40 g
herbatniki 400 g
mleko w proszku 250 g
morele kandyzowane 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: blok kakaowy

dno i boki formy wyłóż folią spozywczą, połowę herbatników pokrusz , resztę zmiel w młynku do kawy, oba rodzaje wsyp na miski następnie dodaj kakao,pokrojone na kawałki morele oraz mleko w proszk,całośc dokładnie wymieszaj,wodę zagotuj z margaryną oraz cukrem,zdejmij z palnika wsyp suche skłądniki i wymieszaj później przełóż masę do formy i odstaw do lodówki na 4-6 godzin

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak