Blok - deser

Blok - deser

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w proszku

    700 gram
  • herbatniki

    2 paczki
  • margaryna

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Blok - deser

1. W rondelku na małym gazie rozpuścić margarynę, ostudzić do letniej temperatury.
2. Wolno dosypywać mleko w proszku cały czas mieszając, do uzyskania elastycznej masy, jak będzie za gęste można podlać zwykłego mleka.
3. Wsypać herbatniki pokruszone w kawałki.
4. Wsypać rodzynki uprzednio wymoczone.
5. Całość dokładnie wymieszać.
6. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

rakow2 25.06.2011 17:43
może być
Krzysztof42 27.11.2010 16:46
najlepszy dla mieszkańców bloków
Zofia12 05.05.2010 11:24
Deser bardzo sycący, mały kawałek i uśmiech na twarzy dziecka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat