blok czekoladowy z marcepanem i orzechami

blok czekoladowy z marcepanem i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    300 g
  • marcepan

    150 g
  • orzechy

    100 g
  • olej kokosowy

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę połamać i umieścić w garnku, dodać olej kokosowy. Garnek ten ustawić w większym z wodą i wstawić na mały gaz. Czekoladę stopić na parze, nie gotować.
Masę marcepanową pokroić w kostkę około 1 cm3. Orzechy laskowe lub inne dowolne pokroić, lekko podgrzać je na patelni.
Do stopionej czekolady dodać marcepan i wymieszać.
Czekoladę wylać na blaszkę wyłożoną folią aluminiową.
Wygładzić powierzchnię a na wierzch wysypać orzechy.
Odstawić do wystygnięcia, wstawić do lodówki. Po całkowitym stężeniu można kroić na dowolne kawałki.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

27.10.2014 12:06
wygląda wspaniale

Kejti

21.06.2014 23:29
Rewelacja,zjem i to duży kawałek :-)

ppaulina

21.06.2014 14:07
wygląda bardzo kusząco

ao_12

20.06.2014 21:35
coś dla mnie miłośnika marcepanu :)

Rysia

20.06.2014 16:17
Cudny przepis.

karolina1869

20.06.2014 11:32
wprost uwielbiam takie smaki

Grazyna0211

20.06.2014 11:06
cudny i pyszny

ben-ka

20.06.2014 10:31
Jaka słodycz! ależ to musi być dobre:)

Pani Domu

20.06.2014 08:22
wygląda wspaniale

Mniam

19.06.2014 22:48
Z chęcią bym zjadła taki deser. Z marcepanem nie jadłam, ale to musi być bardzo dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat