Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy z herbatnikami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna kostka 1 szt
cukier 300 g
woda letnia 150 ml
herbatniki 3 paczki
kakao 3 łyżki
cukier waniliowy 150 g
mleko w proszku 1 opakownie

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy z herbatnikami

Kroki postępowania

1
Dodajemy do garnka cukier oraz wodę. Całość rozgrzewamy i topimy. Dodajemy i rozpuszczamy margarynę.
Krok 1 - Blok czekoladowy z herbatnikami foto
2
Dodajemy 3 łyżki kakao i całość energicznie mieszamy.
Krok 2 - Blok czekoladowy z herbatnikami foto
3
Dodajemy cukier waniliowy i gotujemy około 5 minut aż uzyskamy jednolitą masę.
Krok 3 - Blok czekoladowy z herbatnikami foto
4
Kruszymy herbatniki i dodajemy do uzyskanej masy.
Krok 4 - Blok czekoladowy z herbatnikami foto
5
Dodajemy na koniec mleko w proszku i ponownie mieszamy w celu uzyskania jednolitej masy.
Krok 5 - Blok czekoladowy z herbatnikami foto
6
Czekamy aż masa się ostudzi. Tortownice zalewamy całą masą i na jeden dzień wstawiamy do lodówki.
Krok 6 - Blok czekoladowy z herbatnikami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ankha 05.07.2015 22:32
Deser ze szczenięcych lat- koniecznie na margarynie i z niebieskim mlekiem w proszku :)
Hrabina w kuchni 05.07.2015 21:44
Smaczny deser.
monika141 05.07.2015 21:20
proste i pyszne
Zdzisław 05.07.2015 18:29
takie słodkości bardzo lubię
pajbek 05.07.2015 14:24
Pyszne ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak