Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 gram
woda 0,5 szklanki
cukier 1 szklanka
mleko w proszku 400 gram
kakao 4 łyżki
płatki kukurydziane 125 gram
żurawina suszona 50 gram
rodzynki 50 gram

Porada

W czasach mojego dzieciństwa bardzo często razem z mamą przyrządzałam taki blok czekoladowy, zawsze z herbatnikami lub biszkoptami. Tym razem dodałam do niego płatki kukurydziane oraz bakalie.

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy masło, cukier oraz kakao, zagotowujemy i odstawiamy do ostudzenia. Do zimnej masy dodajemy mleko w proszku i miksujemy. Dodajemy płatki kukurydziane, rodzynki oraz suszoną żurawinę, wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do formy, wstawiamy do lodówki. Blok kroimy schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 09.01.2017 00:27
uwielbiam takie slodkosci :)
jan_mag 08.01.2017 20:47
chętnie bym skosztowała!
Malinka 08.01.2017 18:40
Ależ super smakołyki!
Olga_SK 08.01.2017 18:21
Smak dzieciństwa :D
kloruś 08.01.2017 17:47
chętnie bym skosztowała!
Barbara13 08.01.2017 17:37
lata już nie jadłam bloku czekoladowego a twój jeszcze taki bogaty w dodatki!
IKrakowianka 08.01.2017 17:33
bardzo smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak