Blok czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1/2 kostki
  • mleko w proszku

    2 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • cukier

    1 szklanka
  • woda

    1/3 szklanki
  • herbatniki

    2 paczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnuszku zagotować wodę z cukrem oraz masłem. Następnie dodać powoli mleko w proszku i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki i pokruszone herbatniki. Wyłożyć do formy i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 21.08.2012 21:38
pycha,moja mama też kiedyś robiła
IlonaAlbertos 14.04.2012 19:01
Uwielbiam blok czekoladowy.
Barbara55 02.12.2011 10:37
przypomniał mi się smak mojego dzieciństwa
kielcok1 25.10.2011 15:02
dobre
Natalia/tubisiek 23.06.2011 18:32
apetyczny!
Katarzyna156 18.01.2011 21:21
mniam...
berys18 31.12.2010 08:48
wygląda pysznie
Ntalia 22.11.2010 11:24
Będę musiała spróbować:)
Damian19 16.11.2010 08:22
smacznie wyglada, musze sprobowac ;]
aginaa 23.09.2010 12:08
pychota

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat