Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Blok czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło
1/2 kostki
mleko w proszku
2 szklanki
kakao
3 łyżki
cukier
1 szklanka
woda
1/3 szklanki
herbatniki
2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

W garnuszku zagotować wodę z cukrem oraz masłem. Następnie dodać powoli mleko w proszku i kakao. Wszystko dokładnie wymieszać. Dodać rodzynki i pokruszone herbatniki. Wyłożyć do formy i wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 21.08.2012 21:38
pycha,moja mama też kiedyś robiła
IlonaAlbertos 14.04.2012 19:01
Uwielbiam blok czekoladowy.
Barbara55 02.12.2011 10:37
przypomniał mi się smak mojego dzieciństwa
kielcok1 25.10.2011 15:02
dobre
Natalia/tubisiek 23.06.2011 18:32
apetyczny!
Katarzyna156 18.01.2011 21:21
mniam...
berys18 31.12.2010 08:48
wygląda pysznie
Ntalia 22.11.2010 11:24
Będę musiała spróbować:)
Damian19 16.11.2010 08:22
smacznie wyglada, musze sprobowac ;]
aginaa 23.09.2010 12:08
pychota
Krzysztof42 11.09.2010 17:27
fajne i słodkie
cukiereczek 17.05.2010 09:13
Słodycz którą jadłam będąc dzieckiem. Dzięki za przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak