Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
cukier 3/4 szklanki
kakao 5 łyżek
woda 0,5 szklanki
mleko w proszku 1 opakowanie
herbatniki 1 duże opakowanie
rodzynki 2 szklanki
żurawina 1 szklanka
śliwki suszone 1 szklanka
morele suszone 1 szklanka
orzechy włoskie 1 szklanka
biszkopty okrągłe ok. 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy.

- margarynę, kakao, cukier i wodę rozpuścić na wolnym ogniu, pozostawić do ostygnięcia
- do chłodnego roztworu wsypywać powoli mleko w proszku ciągle mieszając
- do masy wsypywać po kolei rozkruszone herbatniki, rozdrobnione biszkopty, owoce- rodzynki, żurawinę w całości, śliwki i morele pokroić w drobne paseczki, orzechy rozkruszyć
- mieszać wszystko aż się dobrze połączy (najwygodniej ręką), uformować duży baton i ułożyć na papierze do pieczenia
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 05.02.2014 17:59
najlepsza słodkośc jak dla mnie
margaret 24.01.2014 19:44
uwielbiam taki blok czekoladowy, mogłabym jeść go codziennie:)
IwonaDD 23.01.2014 18:50
pyszny blok!
magduś83 19.01.2014 17:53
super ten blok:)
Ola1young 11.01.2014 16:08
fajny pomysł na deser
Michał2 08.01.2014 21:02
robię podobny pycha
Alex_M 05.01.2014 13:19
ale pyszności :)
Marta17 30.12.2013 20:00
uwielbiam blok czekoladowy
Agata3 30.12.2013 19:12
Rewelacyjny blok:)
eMMe 29.12.2013 20:37
uwielbiam blok czekoladowy:)
everay 29.12.2013 18:23
napewno przepyszny:))
Katarzyna54 29.12.2013 18:21
bardzo lubię taki, pyszny
Piotr-21 29.12.2013 18:21
pyszny blok
Barbara/zuza22_85 29.12.2013 18:11
bardzo smaczne tylko drogie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak