Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 500 g
margaryna 125 g
cukier 1 szkl
woda 50 ml
kakao 3 łyżki
herbatniki 1 szkl.
orzechy laskowe 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Do rondelka wlewamy wodę,dodajemy margarynę,cukier i kakao. Podgrzewamy do momentu zagotowania,odstawiamy z ognia,wsypujemy mleko w proszku i energicznie mieszamy aby powstała jednolita masa. Wsypujemy orzechy i herbatniki,mieszamy i wylewamy na średniej wielkości blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Odstawiamy na kilka godzin do wystygnięcia. Po wystygnięciu kroimy w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia502 28.09.2013 23:23
Bardzo lubię taką czekoladkę.
aniagdz 25.09.2013 14:11
smaki dzieciństwa..oj tak...mmm;)
magdziorka6 23.09.2013 18:45
oj zjadła bym taki kawałek
Kasia35 23.09.2013 10:26
smaczny bo domowy :)
6zer
6zer 22.09.2013 21:32
uwielbiam, niezapomniany smak dzieciństwa
treonina 22.09.2013 20:50
świetne do kawy
sylwia_mc 22.09.2013 20:31
Smaki dzieciństwa
marcia7 22.09.2013 20:07
taki jak lubię
Luki 22.09.2013 19:53
świetny deser
Wiesława1 22.09.2013 19:39
Oj pamietam ten smak z dzieciństwa.Mama robiła nam taki blok i nazywałyśmy to "salceson"Dzieki za przypomnienie
Stenka 22.09.2013 19:35
lubię takie domowe słodkości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak