Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

harbatniki kakaowe 185 g
mleko w proszku 25 dag
margaryna 1
cukier 1 szkl
kakao 5 łyżki
woda 1/2 szkl
wiórki kokosowe 50 g
herbatniki czekoladowe 80 g
orzechy włoskie 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Kroki postępowania

1
W garnku podgrzewamy palmę, wodę, kakao i cukier do czasu aż wszystkie składniki się połączą i rozpuszczą. Lekko studzimy.
Krok 1 - Blok czekoladowy foto
2
Herbatniki kakaowe wkładamy do woreczka i kruszymy drobno wałkiem i wsypujemy do dużej miski. Dodajemy mleko w proszku, wiórki, orzechy i wlewamy masę kakaową. Dokładnie mieszamy.
Do masy wrzucamy połamane herbatniki w czekoladzie i mieszamy.
Krok 2 - Blok czekoladowy foto
3
Masę wykładamy do wyłożonej folią keksówki i wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny aby masa zastygła.
Krok 3 - Blok czekoladowy foto
4
Do masy mozna dodać dowolne bakalie
Krok 4 - Blok czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 06.10.2013 19:02
dawno nie robiłam a lubię
lara 28.06.2013 15:29
super na deser
Habibi 28.06.2013 11:59
Oj, kusisz strasznie :))))
wyattearp 28.06.2013 11:34
CIACHO CZEKOLADOWE PYCHOTA
Mniam 28.06.2013 09:55
Lubię taki blok.
jasiek 28.06.2013 00:43
ale słodziutko
marta19 27.06.2013 23:13
pyszne ciasto, często je robię
V_kuchareczka 27.06.2013 23:05
świetny przepis
Róża1 27.06.2013 23:04
już mi ślinka leci:-), wygląda super!
Adam/ZUB3R 27.06.2013 21:54
smaczny blok
Pomocnik 27.06.2013 21:46
bardzo fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak