Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 250 g
woda 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
herbatniki 250 g
rodzynki 2 garście
żurawina 1 garść
płatki migdałowe 1 garść
kakao 5 łyżek
mleko w proszku 250 g
aromat rumowy 1 sztuka
otręby 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Wodę zagotować z cukrem i margaryną,zestawić z ognia.Dodać kakao oraz aromat rumowy i bakalie wymieszać, dodać mleko w proszku (granulowane) i znowu wymieszać. 3/4 herbatników zmielić a resztę pokruszyć na małe kawałki i dodać razem z otrębami do masy.Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do formy keksówki wyłożonej folią,schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.02.2014 14:44
jak ja dawno nie jadłam bloku czekoladowego, z takimi dodatkami na pewno jest rewelacyjny
Iwona32 18.01.2014 16:44
smaczne smaczne
Malgorzata549 03.09.2013 12:50
pysznosci :)
Papryczka 15.08.2013 19:46
lubię taki blok
gusia1000 01.04.2013 14:45
Warto taki robić.
Alex_M 30.01.2013 17:41
fajne urozmaicenie!
malaczarna23 28.01.2013 09:37
super!
Sisterskitchen 28.01.2013 07:59
mniam, pychota
rosik93 27.01.2013 23:57
Lubie
marta1371 27.01.2013 22:59
Z otrębami i żurawiną jeszcze nie robiłam,pora wypróbować
Karolcia12 27.01.2013 22:43
uwielbiam ten wyrób
Fiffi 27.01.2013 22:17
widzę, że przeyciłaś trochę zdrowych akcentów, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak