blok czekoladowy..

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko w proszku

    1 opakowanie
  • herbatniki

    1/4 kg
  • masło

    1 kostka
  • cukier

    1 szklanka
  • kakaow

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w dużym garnku wymieszać całą paczkę mleka w proszku z pokruszonymi herbatnikami. w małym garnku zagotować kostkę masła z cukrem i kakao. kiedy tą masę dokładnie rozprowadzimy i rozpuścimy, wlewamy ją do mleka z herbatnikami i znów bardzo dokładnie mieszamy. czekoladowe tabliczki z tej masy można przygotować wykładając małe półmiski folią wypełnione naszą czekoladą i dokładnie owijamy. przechowujemy w lodówce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 01.11.2013 23:09
Robię podobny, jest przepyszny.
agogo2 09.09.2011 22:27
polecam
agogo2 09.09.2011 22:27
polecam
wiola28a 19.05.2011 10:26
robi taki sam
Magda60 22.03.2011 10:15
pyszne
kochanyptysiu 04.03.2011 11:14
ekstra!
Iwona51 03.03.2011 14:30
pycha
magical66 16.02.2011 17:13
ciekawe
daria899 10.02.2011 15:22
napewno pyszne
kanu83 22.01.2011 22:57
Fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat