Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 300 g
wiórki kokosowe 50 g
jajko 2
cukier puder 300 g
kakao 80 g
cukier waniliowy
herbatniki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: blok czekoladowy

Masło rozpuść na wolnym ogniu, dodaj wiórki.
Jajka utrzyj z cukrem pudrem na puch dodaj kakao i cukier waniliowy. Wlej cienkim strumieniem letnie masło, cały czas mieszaj.

Masę przelej do wąskiej prostokątnej formy, przekładając herbatnikami.
Wstaw do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 29.03.2011 22:51
zupełnie inny przepis na blok niż ja stosowałam...dodaję do księgi - wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak