Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny owsiane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 25 dag
śmietanka kremowa 2 szkl
matiasy 4 szt
jajko 2 szt
pieprz
olej do smażenia
mleko 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny owsiane

Płatki owsiane wsypać do miski i zalać śmietanką tzw. trzydziestką. Odstawić na około 2 godziny, aby płatki napęczniały. Filety śledziowe opłukać i zalać mlekiem na około 2 godziny, aby nie były zbyt słone. Po tym czasie filety pokroić w drobną kostkę, usunąć ewentualnie ości - w miarę możliwości. Potem dodać do napęczniałych płatków i wbić dwa jajka. Starannie wymieszać masę. Doprawić pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i następnie nabierać porcje masy, układając ostrożnie na oleju. Smażyć na złoty kolor. Bliny podawać na ciepło z dodatkiem gęstej kwaśnej śmietany.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 25.12.2013 23:43
Nigdy blin nie jadłam, ale chyba smaczne są.
IwonaKa 24.11.2012 21:53
pomysłowe i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak