Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny łotewskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka żytnia 0,5 kg
drożdże 1 dag
cebula 2 duże
olej 6 łyżke
smalec 6 dag
sól 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny łotewskie

Bardzo wczesnym rankiem rozczynić mąkę letnia wodą z drożdżami na ciasto tak gęste jak na pszenne racuchy dobrze osolić i postawić w cieple na 6 godzin Gdy nie tylko wyrośnie lecz i u kwaśniej piec racuszki na patelni cebulę udusić na rumiano w dwóch łyżkach olej i podać do tych wybornych blinów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 14.10.2011 09:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak