Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny gryczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka gryczana 200 g
mąka pszenna 100 g
sól 0,5 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
drożdże 2 kg
jajko 2
masło 5 dkg
czosnek marynowany

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny gryczane

Mleko podgrzać, rozpuścić w nim łyżkę cukru i drożdże.
Jajka roztrzepać z resztą cukru i solą, dodać mleko z drożdżami, rozpuszczone masło i mąkę, wymieszać ciasto i odstawić do podrośnięcia.
Smażyć bliny na oleju . Podawać ze śmietaną i różnymi pikantnymi dodatkami i jajkami gotowanymi na twardo

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 10.11.2011 22:14
REWELACJA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak