Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blinki ziemniaczano- razowe na drożdżach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 szt.
mąka razowa 1 szklanka
drożdże 5 dag
woda letnia 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżka
sól do smaku
śmietana gęsta 1 kubek
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Blinki ziemniaczano- razowe na drożdżach

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Drożdże utrzeć w letniej wodzie, wymieszać z 1 łyżką mąki i odstawić w ciepłe miejsce.
Krok 1 - Blinki ziemniaczano- razowe na drożdżach foto
2
Ziemniaki obrać, zetrzeć wymieszać z mąką razową, posolić do smaku, połączyć z rozczynem i odstawić w ciepłe miejsce na dwie godziny.
Krok 2 - Blinki ziemniaczano- razowe na drożdżach foto
3
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć blinki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło z gęstą śmietaną.
Krok 3 - Blinki ziemniaczano- razowe na drożdżach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miffiss 02.08.2016 20:41
uwielbiam takie pyszności ;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak