Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błękitek po białostocku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
mąka 200 g
olej 200 g
śmietana 150 g
masło 100 g
śliwki suszone 200 g
cukier do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Błękitek po białostocku

Rybę opłukać ,pokroić na porcje,nasolić,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,śliwki ugotować i przetrzeć przez sito,zrobić zasmażkę z masła,mąki i dodać do przetartych
śliwek,zamieszać,dodać cukier,sól i śmietanę,rybę zalać gorącym sosem i podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak