Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blattsalat - mieszanka salat z feta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata kolorowa 300 gram
roszpunka 100 gram
rukola 100 gram
feta 1 kostka
cytrynka 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Blattsalat - mieszanka salat z feta

Sałatki myjemy, osuszamy i mieszamy, dodajemy fete skrojona w kostke. W kubeczku przygotowujemy sosik - oliwe mieszamy z sokiem z cytryny, musztarda i doprawiamy do smaku. Salatka lekka, idealna do ryby, drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.02.2014 07:58
smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak