Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blat bezowy I

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4 szt.
cukier 1/2 szkl.
ocet 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: blat bezowy I

Schłodzone białka wlać do misy miksera dodać cukier i ubijać na sztywną pianę . Jak zaczną się robić świecące dodać ocet wymieszać i zmniejszyć obroty miksera do minimum . Wsypać mąkę ziemniaczaną i dokładnie połączyć po czym wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia , wyrównać , wstawić do nagrzanego piekarnika . Suszyć w 100 st. ok. 1 godz. Po wystudzeniu można użyć np. do tortu lub ciasta .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak