Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki ze schabu w lekko kwaśnym sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 szt
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
sos pieczeniowy 1 opakowanei
oliwki 10 szt
papryka konserwowa 2-3 płatki
ogórek kiszony 2 szt
pieczarki marynowane 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki ze schabu w lekko kwaśnym sosie

Kroki postępowania

1
Kotlety schabowe, jeżeli są grube, lekko rozbić tłuczkiem. Posolić i popieprzyć z obu stron, Podsmażyć na gorącym oleju.
Krok 1 - Bitki ze schabu w lekko kwaśnym sosie foto
2
Sos pieczeniowy przygotować wg instrukcji na opakowaniu - ja dodałam troszkę więcej wody, żeby nie był zbyt gęsty. Warzywa odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę, oliwki na pół.
Krok 2 - Bitki ze schabu w lekko kwaśnym sosie foto
3
. Mięso przełożyć do sosu i dusić na małym ogniu ok 30 minut. Następnie dodać warzywa i dusić jeszcze 15 minut. Można podawać z gęstą śmietaną. Smacznego:)
Krok 3 - Bitki ze schabu w lekko kwaśnym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 01.07.2013 17:56
bardzo smacznie wyglądają, a ja właśnie jestem głodna, od razu przyciągneły mój wzrok, swojski, pyszny obiad, domowa kuchnia górą :)
Megg 01.07.2013 16:37
bardzo smaczne danie
Krzysztof15 01.07.2013 15:28
napewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak