Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki Zakonu Braci Dobrzyńskich

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwicy wołowej 75 dag
wędzonej słoninki 6 dag
masła 6 dag
mąki 1 dag
madery 1/8 litra
buraczki
kajzerka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki Zakonu Braci Dobrzyńskich

Zraziki z mięsa na kawaluszki wielgachne niczym małośredni paluszek damski pokrajaj. Zbij lekutko. Nożem końca wyrównaj, aby długachne jednako były. Ma ich być osiem bitków. Bitek każdy słoninką pokrajaną wzdłuż na małe, cieniutkie paski naszpikuj, osól, mąką osyp, a zaraz z obydwu stron smaż niczym befsztyki, na maśle. Buraczki w osobnej wodzie ugotuj, na środku półmiska połóż, bitkami w koło poobkładaj, na przemian grzankami przekładając. Do masła które ci po smażeniu zostanie, maderę wlej, dwie łyżki rosołu albo też wody dodaj, zagotuj, bitki polej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak