Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z szynki w pomidorach
Kroki postępowania
Mięso od szynki kroję na cztery plastry, rozbijam, solę, pieprzę, posypuję czubrycą czerwoną, papryką wędzoną, rozmarynem. Odstawiam do lodówki na dwie godziny.
mięso wieprzowe | 70 dkg od szynki |
pomidory | 60 dkg |
pomidorki koktajlowe | 10 sztuk |
papryka czerwona | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
czosnek | 2 ząbki |
mąka pszenna | 1 łyżka |
cukinia | 1 sztuka |
sól i pieprz | 1 do smaku |
czubrica czerwona | 1 do smaku |
Rozmaryn suszony Prymat | 1 do smaku |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1 do smaku |
masło klarowane | 1 do smaku |
kasza | 1 woreczek owsiana |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: