Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki z piersi kaczki w sosie własnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kaczki 1 podwójna
mąka 3 łyżki
sól
pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki z piersi kaczki w sosie własnym

Mięso umyć,osuszyć,zdjąć skórę,pokroić na szersze paski i rozbić tłuczkiem.Mięso posolić ,posypać pieprzem i obtoczyć w mące.Na patelni na rozgrzanym tłuszczu usmażyć kotleciki na rumiano, podlać gorącą wodą i dusimy około 30 minut.W razie potrzeby na koniec dosmaczyć solą i pieprzem.Podajemy z ziemniakami posypanymi posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 04.07.2013 18:52
O bitki, jak ja ich dawno nie jadłam.
PaniMISIOWA 25.05.2012 21:10
mniam mniam!
Renata22 16.02.2012 22:11
ładne i na pewno smaczne
Ewelina38 12.08.2011 22:23
pyszności
Mysiunia 30.06.2011 15:22
smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak