Bitki z piersi kaczki w sosie własnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kaczki

    1 podwójna
  • mąka

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć,zdjąć skórę,pokroić na szersze paski i rozbić tłuczkiem.Mięso posolić ,posypać pieprzem i obtoczyć w mące.Na patelni na rozgrzanym tłuszczu usmażyć kotleciki na rumiano, podlać gorącą wodą i dusimy około 30 minut.W razie potrzeby na koniec dosmaczyć solą i pieprzem.Podajemy z ziemniakami posypanymi posiekaną natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 04.07.2013 18:52
O bitki, jak ja ich dawno nie jadłam.
PaniMISIOWA 25.05.2012 21:10
mniam mniam!
Renata22 16.02.2012 22:11
ładne i na pewno smaczne
Ewelina38 12.08.2011 22:23
pyszności
Mysiunia 30.06.2011 15:22
smaczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat