Bitki z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    50 dag
  • pieczarki

    30 dag
  • olej

    5 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa kucharek

    do smaku
  • mąka

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokrajać na porcje, zbić tłuczkiem, opruszyć solą, pieprzem i wegetą. Obtaczać w mące, zrumienić na oleju. Pieczarki umyć pokroić w plastry, obsmażyć na maśle. W naczyniu żaroodpornym ułożyć mieso, na niego wyłożyc pieczarki, podlac wodą i dusić pod przykryciem około 1 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 10.11.2013 16:43
super danie!
IlonaAlbertos 10.09.2013 15:52
Muszą być smaczne.
olkaaa 10.09.2012 09:51
podoba mi się taki pomysł
Baska Kaska 18.10.2010 08:57
ciekawe
Jolanta40 18.10.2010 07:56
muszę przygotować takie bitki
iwa643 18.10.2010 07:37
tez takie robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat