Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki z karkówki z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 3/4 kg.
przyprawa do gyrosa do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula 3 szt.
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 5-6 ziarenek
olej do smażenia
mąka do obtoczenia

Porada

Do tego dania możemy użyć także innego mięsa wieprzowego nie koniecznie musi to być karkówka :)

Przepis i sposób przygotowania na: bitki z karkówki z cebulą

Mięso umyć i pokroić w plastry jak na schabowe , delikatnie rozbić je tłuczkiem oprószyć kucharkiem , pieprzem i przyprawą do gyrosa . Obtaczać w mące i kłaść na rozgrzany olej po czym smażyć z obu stron na rumiano , zdjąć z patelni . Cebule obrać i pokroić w piórka a następnie podsmażyć na tłuszczu który został od smażenia mięsa , do cebuli dodać obsmażone bitki oraz esencję do duszonych mięs podlać zimną wodą i zagotować , przykryć i dusić do miękkości , doprawić do smaku kucharkiem oraz majerankiem . Gotowe danie podawać z kaszą lub ziemniakami i ulubioną surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.03.2015 17:01
Jedyny obiad który uwielbiam
Maridka19 09.03.2015 11:57
Ekstra dziś właśnie korzystam z tego przepisu na obiad ,wygląda rewelacyjnie :)
gosia56 08.03.2015 18:04
dawno nie robiłam takiego mięska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak