Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki z indyka w sosie śmietankowym z czosnkiem niedźwiedzim...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycle z indyka 1 kg
olej rzepakowy 1/4 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
woda 1 litr
śmietana gęsta 200 ml
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bitki z indyka w sosie śmietankowym z czosnkiem niedźwiedzim...

umyte, osuszone sznycle indyka, natrzec kucharkiem, pieprzem mielonym, obsypać mąką

na gorącym oleju partiami zrumienić sznycle z każdej strony, gdy wszystkie są zrumienione to włożyć je do garnka, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 25 minut

dodać śmietanę 18%, wsypać czosnek niedźwiedzi i krótko zagotować - pyszne bitki w sosie można podać z czym się lubi............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.03.2017 08:44
pyszne danie
Kardamonovy 27.02.2017 14:18
Nie jadłam jeszcze nigdy indyka w takiej wersji. I muszę w końcu kupić czosnek niedźwiedzi :D.
Renataj 24.02.2017 11:40
Proste i smaczne - to lubię:)
Janina 22.02.2017 17:07
Smaczne jedzonko;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak