bitki z indyka w sosie cebulowym...

bitki z indyka w sosie cebulowym...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sznycle z indyka

    1,30 kg
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1 łyżka
  • cebula

    5 sztuk
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • olej rzepakowy

    1/2 szklanki
  • woda

    1 litr
  • śmietana gęsta

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania bitki z indyka w sosie cebulowym...

Kroki postępowania

Krok 1 - bitki z indyka w sosie cebulowym... foto
sznycle indycze opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym, kucharka, pieprz grubomielony, pieprz drobnomielony wymieszać i natrzeć przyprawą sznycle, wsypać pokrojone w kostkę cebule i wymieszać, nakryć i do lodówki odstawić najlepiej na całą noc
Krok 2 - bitki z indyka w sosie cebulowym... foto
sznycle otrzepać z cebuli, obtaczać w mące pszennej i na gorącym oleju zrumienić z każdej strony, odkładać na talerz
Krok 3 - bitki z indyka w sosie cebulowym... foto
zeszklić cebule, dodać sznycle, wlać przyprawę w płynie, z 1 litra odlać szklankę wody resztę wlać do sznycli, pod przykryciem dusić do miękkości mięsam miękkie sznycle odłożyć na talerz
Krok 4 - bitki z indyka w sosie cebulowym... foto
do wywaru wlać wodę, wsypać resztę mąki z obtaczania, dodać śmietanę i pałką blendera zmiksować sos i krótko zagotować
Krok 5 - bitki z indyka w sosie cebulowym... foto
sznycle z sosem najlepiej smakują z ziemniakami lub kaszą i np. ogórkiem kiszonym..........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Ela15 25.01.2017 10:50
Pyszne bitki
Marcepanowy kącik 18.01.2017 19:06
Bardzo smacznie wyglądają :)
anka1988 18.01.2017 10:44
uwielbiam na obiad
ewelinapac 18.01.2017 09:42
fajne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat