Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe z pęczakiem i czerwoną kapustą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy
cebula 1
pęczak 2 szklanki
czosnek 2 ząbki
cytryna
cukier
oliwa
mąka kukurydziana
Liść laurowy suszony Prymat 3
ziele angielskie 4
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
kapusta czerwona 1/2 główki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z pęczakiem i czerwoną kapustą

udziec wołowy pokroić na plastry o grubości 1 cm, rozbić na bitki, opruszyć mąką kukurydzianą i obsmażyć na oliwie z obu stron na rumiany kolor, zdjąć z patelni. Dodać oliwy
Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na tej patelni. Włożyć kotlety przykryć i dusić. W międzyczasie namoczyć grzyby leśne we wrzątku i dodać do zawartości patelni z zielem angielskim i liściem laurowym. Dusimy do miękkości. Na koniec doprawić solą.

Ugotować pęczak, czerwoną kapustę zetrzeć na tarce na mandolinie, zagnieść z solą, dodać czosnek, pieprz, sok z cytryny i oliwę. Wszystko razem wymieszać i pyszny obiad gotowy :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika10 14.07.2013 19:47
dobry i smaczny obiadek
IwonaDD 14.07.2013 18:44
prezentują się wyśmienicie
Milena87 14.07.2013 18:43
bardzo fajny obiad, super
Bernadeta1 14.07.2013 18:36
bardzo lubię bitki wołowe zwłaszcza z polędwicy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak