Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe z kaszą i ogóreczkiem
* 0,5kg mięsa wołowego (może być udziec)
* 5 łyżek oleju
* 6 łyżek mąki
* 2 kostki pieczeniowe(do wyboru)
* 1 cebulka średnia
* 0.7 l wody
* liść laurowy,ziele angielskie,pieprz (według uznania)
* 2 woreczki kaszy (do wyboru)
*
PRZYGOTOWANIE:
Mięso kroimy w plastry,lekko rozbijamy tłuczkiem.Obtaczamy z kazdej strony mąka i smażymy na złoty kolor z dwóch stron.Nastepnie smazymy cebulkę drobno posiekana. Potem wkładamy wszystko do rondelka (włacznie z cebulką) dodajemy w.w przyprawy zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 40-45 min. Podajemy z wczesniej ugotowaną kaszą i ogóreczkiem kiszonym . . . Smacznego :-)