Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bitki wołowe z kaszą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne garść
wołowina 400 g
cebula 1 szt
kasza 200 g
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe z kaszą

Użyłam grzybów suszonych - najlepiej namoczyć je w wodzie przez całą noc
Mięso pociąć na kawałki, każdy kawałek zbić tłuczkiem, opruszyć mąką z każdej strony i położyć na patelni. Z każdej strony obsmażyć po 2 minuty.
Grzyby drobno pokroic i wraz z woda dodać do mięsa.
Cebule drobno pokroić i tez dodac do mięsa.
Patelnię przykryc przykrywka i dusić na małym ogniu ok godziny
Doprawic do smaku pieprzem, solą i słodka papryką

Kasze wypłukać kilkakrotnie w wodzie a następnie zalać dwukrotną objętością wody w stosunku do kaszy i gotowac na małym ogniu

Kaszę nałożyc na talerz polać sosem i dodać mięsko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.09.2013 12:16
pyszne danie
Marta11 04.09.2013 11:58
bardzo apetyczne
bogusia19 04.09.2013 11:52
smakowicie wygląda
Patriszja
Patriszja 04.09.2013 09:32
smaczne too
Robert10 04.09.2013 09:30
dobry obiadek
Paolcia 04.09.2013 09:30
bardzo apetyczny przepis :)
dodi 04.09.2013 09:16
pyszny obiadek
sara1 04.09.2013 09:12
apetyczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak