Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe na sposób azjatycki.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dag
papryka zielona 1 szt
papryczka chili 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz
sos
sos sojowy 2 łyżeczki
wino ryżowe 2 łyżki
pieprz
dżem porzeczkowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe na sposób azjatycki.

Mięso pokroić w plastry ,doprawić solą i pieprzem.
Smażyć krótko na oleju.
Dorzucić paski zielonej papryki, smażyć ½ minuty. Dodać papryczkę chilli pokrojoną w paseczki (nasionka wyrzucić), dymkę pociętą na krótkie kawałki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć następne ½ minuty.
Składniki sosu wymieszać i zdeglasować nimi patelnię, czyli odzyskać smak smażonej polędwicy. Powstałym sosem skropić usmażone plastry polędwicy. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 24.10.2013 22:44
Prezentacja i opis zachęca ,wręcz zmusza do zrobienia ,a czasu potrzeba niewiele ,na to niebo w...
Gotuj z Misiem 24.10.2013 17:05
Jakieś niebite te bitki, czyli steki:)
Olga_SK 24.10.2013 11:22
Piękna kompozycja na talerzu :)
Ela_K 24.10.2013 08:03
widząc same podanie jestem głodna
Lis 24.10.2013 00:43
Tak podane danie zapowiada się niezwykle apetycznie:)
Ania321 23.10.2013 23:53
pięknie podane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak