Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

bitki wołowe duszone w cebuli 2

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina
60 dag
cebula
40 dag
czosnek
1 zabek
ziele angielskie
3 ziarna
Sklep Prymat
natka pietruszki
trochę
Owoc jałowca cały Prymat
kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bitki wołowe duszone w cebuli 2

Wołowinę oczyścić z błon i ścięgien, umyć, osuszyć, pokrajać w plastry, zbić tłuczkiem. Przygotowane porcje mięsa opiec na patelni do smażenia bez tłuszczu, lekko rumieniąc, i posolić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w piórka, posolić. Opieczone mięso ułożyć w rondlu, oprószyć papryką i zmiażdżonym jałowcem oraz zielem angielskim, przełożyć cebulą, dodać drobno posiekany czosnek, skropić wrzącą wodą. Dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości. Sprawdzić smak uduszonej cebuli, ewentualnie dosolić i dodać nieco papryki. Gotową potrawę wyłożyć na ogrzany półmisek, posypać zieleniną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak