Bitki Wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    60 dag
  • cebula biała

    2 sztuki
  • mąka

    1 łyżeczka płaska
  • pieprz

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • sos pieczeniowy

    1 torebka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    3 sztuki
  • olej do smażenia

    w/g uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso wołowe dokładnie umyć, pokroić w plastry, ubić tłuczkiem. Bitki smażyć na oleju na dużym ogniu z obu stron. W garnku dusić pokrojonę cebulę. Podlać troszkę wodą. Dodać bitki. Wcisnąć 1 ząbek czosnku. Od czasu do czasu podlewać wodą. Z garnka przełożyć bitki do osbnego naczynia. Sos który nam powstał zmiksować blenderem. Bitki z powrotem przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Wsypać 1 opakowanie sosu pieczeniowego ciemnego. W trakcie wsypywanie cały czas mieszamy, żeby nie porobiły się grudki. Gdyby sos był zarzadki dodajemy 1 płaską łyżeczkę mąki wcześniej rozrobioną w 1/4 szklance wody. Doprawiamy do smaku pieprzem i kucharkiem. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 10.06.2011 16:53
smaczne
misiek123 28.02.2011 10:58
pycha :)
dorotka0000025 15.02.2011 11:00
mniam mniam
edyta51 02.02.2011 10:30
co za pyszności :)
Buczo007 01.02.2011 16:07
pycha
Buczo007 01.02.2011 16:07
pycha
Buczo007 01.02.2011 16:07
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat