Bitki wołowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    0,5 kg
  • sól, pieprz

  • czosnek

  • mąka

  • Liść laurowy suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry, ubić tłuczkiem, z obu stron oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem. Bitki z obu stron obtoczyć w mące i smażyć na patelni z olejem z obu stron. Gdy są już odpowiednio usmażone przekładamy je do garnka. Do garnka wlewamy wodę, tyle aby zakryła bitki, dodajemy liść laurowy, Vegetę,kminek i dusimy je na wolnym ogniu, jeżeli sos jest za rzadki zagęszczamy go wodą. Dla uzyskania lepszego smaku dodaję zawsze kilka suszonych grzybków. Gotujemy aż bitki będą kruche.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smakosz6 13.07.2011 16:29
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat