Bitki wołowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    1 kg
  • cebula

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • olej do smażenia

  • mąka

  • przyprawa do potraw Kucharek

  • sól do smaku

  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyc,pokroic w plastry na grubość ok.1cm,rozbić,obtczyć w mące,obsmażyć na oracym oleju.Cebulę pokroić w kostkę,poddusić na oleju,dodac bitki i wszystkie przyprawypodlac wodą.Dusić pod przykryciem przez godznę,doprawic do smaku.Podawać z ziemniakami lub surówką.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
angelika14 15.06.2012 11:33
ja jeszcze więcej używam przypraw :)
bernadetta2 19.03.2012 16:03
super
kuklik 16.12.2011 13:32
mniamniusie
Ewelina38 14.11.2011 14:43
super obiadek :)
Elżbieta17 23.08.2011 17:35
Bardzo smaczne, a mięska jest w sam raz:)
Teresa19 16.08.2011 10:31
lubię takie roladki
Ania67 10.08.2011 09:09
supeeer
Margo1 01.08.2011 10:51
nie no, bardzo dobrze ja bym dała przypraw jeszcze więcej
Margo1 01.08.2011 10:51
nie no, bardzo dobrze ja bym dała przypraw jeszcze więcej
ziutula 28.07.2011 10:17
smaczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat