Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe z suszonymi owocami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1/2 kg
cebula 1 szt
śliwki suszone 4-5 dag
mąka pszenna 2-3 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Goździki całe Prymat 2 szt
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy do smaku
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe z suszonymi owocami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć osuszyć, pokroić na kawałki, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i zrumienić na mocno rozgrzanym oleju. Na pozostałym po smażeniu mięsa tłuszczu zeszklić drobno pokrojoną cebulę. Mięso wraz z cebulą przełożyć do garnka, wlać 1,5 szklanki wody, dodać liść laurowy, goździki i dusić do miękkości.
Krok 1 - Bitki wieprzowe z suszonymi owocami foto
2
Po 15 minutach dodać śliwki i żurawinę. Miękkie mięso i powstały sos doprawić do smaku solą, mieloną papryką, pieprzem i sosem sojowym.
Krok 2 - Bitki wieprzowe z suszonymi owocami foto
3
Bitki w sosie podawać z ziemniakami lub kluskami i surówką.
Krok 3 - Bitki wieprzowe z suszonymi owocami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 30.11.2013 15:34
bardzo lubię
irenka 06.11.2013 23:04
pyszne jedzonko
migotka28 06.11.2013 22:35
apetyczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak