Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
olej 2 łyżki
cebula 2 szt
kapusta włoska 1/4 główki
orzechy włoskie 2 łyżki - mielone orzechy
bulion wołowy 700 ml
koncentrat z buraków 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy, oprószamy solą. W wyższej patelni rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i zarumieniamy z dwóch stron.
Krok 1 - Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami  foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, dodajemy do mięsa i podduszamy 5 minut.
Krok 2 - Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami  foto
3
W tym czasie siekamy kapustę, dodajemy do mięsa wraz z orzechami i mieszamy, podlewamy bulionem i gotujemy pod przykryciem niecałą godzinę.
Krok 3 - Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami  foto
4
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami  foto
5
Całość mieszamy i podduszamy 10 minut. Podajemy na ciepło. Smacznego
Krok 5 - Bitki wieprzowe z kapustą i orzechami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 03.12.2014 18:54
musi być pyszne takie danie
fotoviderek 23.11.2014 09:44
Z orzechami jeszcze nie jadłem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak