Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
kilka ziarenek pieprzu
kostki wieprzowe 2 szt.
sól, listek laurowy
marchew 2 szt.
cebula biała 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe

Z szynki kroimy kotlety. Każdy doprawiamy solą i pieprzem po czym ubijamy ale nie za cienko. Mięso obsmażamy z dwóch stron na brązowy kolor. Przekładamy do większego garnka. Kostki rozpuszczamy w 1l wody i wlewamy do mięsa. Dodajemy sól, pieprz, pokrojoną w kostkę marchewkę i zeszklone cebule. Wszystko gotujemy do momentu kiedy mięso i warzywa będą miękkie. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 04.07.2011 22:50
świetne
marcia71 03.07.2011 14:18
smakowite
zuzanna6 31.01.2011 07:09
Bardzo dobre na niedzielny obiad.
gusia1000 16.12.2010 23:48
są super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak