Bitki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • pieczarki

    3-4 szt
  • cebula

    1-2 szt
  • karkówka

    0,8 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem, posyp przyprawami i mąką. Mocno zrumień z obu stron . Podsmaż na silnym ogniu. Przełóż ga garnka. Cebylę pokrój w talarki. Dodaj do mięsa i duś wszystko do miękości. Dodaj pieczarki pokrojone w plasterki. Podlej wodą (tyle, ile chcesz mieć sosu), dopraw do smaku. Przykryj i duś około 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 11.03.2014 11:35
smakowite mięsko
Pani Domu 23.12.2012 15:47
pyszności
Pani Domu 23.12.2012 15:47
pyszności
dianix 21.02.2012 12:34
moge jesc zawsze i wszedzie takie jedzenie
Tika4444 26.10.2011 17:47
pyszne danie
Tika4444 26.10.2011 17:47
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat