Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 łyżki
olej do smażenia
pieczarki 3-4 szt
cebula 1-2 szt
karkówka 0,8 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe

Mięso pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem, posyp przyprawami i mąką. Mocno zrumień z obu stron . Podsmaż na silnym ogniu. Przełóż ga garnka. Cebylę pokrój w talarki. Dodaj do mięsa i duś wszystko do miękości. Dodaj pieczarki pokrojone w plasterki. Podlej wodą (tyle, ile chcesz mieć sosu), dopraw do smaku. Przykryj i duś około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 11.03.2014 11:35
smakowite mięsko
Pani Domu 23.12.2012 15:47
pyszności
Pani Domu 23.12.2012 15:47
pyszności
dianix 21.02.2012 12:34
moge jesc zawsze i wszedzie takie jedzenie
Tika4444 26.10.2011 17:47
pyszne danie
Tika4444 26.10.2011 17:47
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak