Bitki w warzywach

Bitki w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    600 gram
  • czosnek

    3 ząbki
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • marchew

    1 sztuka
  • pieczarki

    6 sztuk
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • woda

    1 litr
  • rozmaryn świeży

    2 gałązki
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • ziele angielskie całe

    4 ziarna
  • liść laurowy

    3 sztuki
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, nacieramy nim plastry łopatki. Łopatkę posypujemy papryką słodką a następnie obtaczamy w mące. Obsmażamy z każdej strony a następnie przekładamy do garnka. Na patelni podsmażamy posiekaną w pióra cebulę, pokrojone pieczarki oraz starte na tarce marchew i pietruszkę. Przekładamy do garnka i dusimy z mięsem podlewając wodą. Dodajemy do garnka gałązki rozmarynu, ziele angielskie i liść laurowy. Kiedy mięso zmięknie zagęszczamy sos odrobiną mąki rozrobionej w wodzie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

15.12.2016 23:21
świetny pomysł na obiad

Wiktoria29

08.11.2016 15:32
dziękuję....

Wiktoria29

08.11.2016 15:32
smacznego ;)

Wiktoria29

08.11.2016 15:32
dziękuję....

Natalija

08.11.2016 11:01
super pomysł na pożywny obiadek

Malinka

06.11.2016 20:54
Taki obiad chętnie zjem :)

noninka77

06.11.2016 17:41
Mmmm....pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat