Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 600 gram
czosnek 3 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
mąka pszenna 2 łyżki
marchew 1 sztuka
pieczarki 6 sztuk
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
woda 1 litr
rozmaryn świeży 2 gałązki
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w warzywach

Łopatkę kroimy w plastry, lekko rozbijamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, nacieramy nim plastry łopatki. Łopatkę posypujemy papryką słodką a następnie obtaczamy w mące. Obsmażamy z każdej strony a następnie przekładamy do garnka. Na patelni podsmażamy posiekaną w pióra cebulę, pokrojone pieczarki oraz starte na tarce marchew i pietruszkę. Przekładamy do garnka i dusimy z mięsem podlewając wodą. Dodajemy do garnka gałązki rozmarynu, ziele angielskie i liść laurowy. Kiedy mięso zmięknie zagęszczamy sos odrobiną mąki rozrobionej w wodzie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.12.2016 23:21
świetny pomysł na obiad
Wiktoria29 08.11.2016 15:32
dziękuję....
Wiktoria29 08.11.2016 15:32
smacznego ;)
Wiktoria29 08.11.2016 15:32
dziękuję....
Natalija 08.11.2016 11:01
super pomysł na pożywny obiadek
Malinka 06.11.2016 20:54
Taki obiad chętnie zjem :)
noninka77 06.11.2016 17:41
Mmmm....pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak