Bitki w sosie ziołowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    50 dag
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • smalec

    2 łyżki
  • rozmaryn świeży siekany

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, lekko rozbić, posolić, oprószyć pieprzem. Usmażyć z obydwu stron na tłuszczu, włożyć do rondla. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. W między czasie pokroić cebulę i lekko zrumienić ją z mąką na pozostałym tłuszczu. Przestudzić, rozprowadzić zimną wodą, dodać śmietanę, połączyć z mięsem i zagotować. Pod koniec dodać drobno posiekany rozmaryn, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 21.06.2013 23:11
bardzo smacznie :)
zuzanna_z 17.05.2012 12:30
super
Angelika10 27.12.2011 23:25
pycha
Wafelek2601 05.04.2011 08:56
lubię takie bitki
edyta44 18.03.2011 22:59
pycha
MAR3STA 06.02.2011 17:22
koniecznie wypróbuję;)
Margo1 18.11.2010 11:15
smaczny obiad, poproszę taki
Monika193 12.11.2010 13:16
najlepsze pod słońcem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat