Bitki w sosie z kluskami

Bitki w sosie z kluskami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka wieprzowa

    500 g
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • owoc jałowca

    4 sztuki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • rosół

    2 szklanki
  • śmietana

    2 łyżki
  • olej rzepakowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Mięso myjemy, kroimy w plastry, obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie podsmażamy cebulę i czosnek. Wkładamy mięso i warzywa do rondla, dodajemy wszystkie przyprawy, polewamy rosołem i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości wody, wlewamy do sosu, dodajemy śmietanę, zagotowujemy. Podajemy z kluskami

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

09.04.2016 13:06
świetne danie

Malgorzata549

03.01.2016 04:44
ciekawy pomysł

R'n'G Kitchen

30.01.2015 17:27
Świetne ,pyszne ,swojskie danie. Mniam!!!!!!!

Beatris

30.01.2015 15:34
Apetyczne połączenie, z apetytem zjadłabym taki obiadek:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat