Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie z kluskami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 500 g
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
Owoc jałowca cały Prymat 4 sztuki
mąka pszenna 1 łyżka
rosół 2 szklanki
śmietana 2 łyżki
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie z kluskami


Mięso myjemy, kroimy w plastry, obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie podsmażamy cebulę i czosnek. Wkładamy mięso i warzywa do rondla, dodajemy wszystkie przyprawy, polewamy rosołem i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości wody, wlewamy do sosu, dodajemy śmietanę, zagotowujemy. Podajemy z kluskami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 09.04.2016 13:06
świetne danie
Malgorzata549 03.01.2016 04:44
ciekawy pomysł
R'n'G Kitchen 30.01.2015 17:27
Świetne ,pyszne ,swojskie danie. Mniam!!!!!!!
Beatris 30.01.2015 15:34
Apetyczne połączenie, z apetytem zjadłabym taki obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak