Bitki w sosie własnym z konfiturą z czerwonej cebuli

Bitki w sosie własnym z konfiturą z czerwonej cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    400 g
  • mąka

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    400 mięsny
  • konfitura

    8 z czerwonej cebuli
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Bitki w sosie własnym z konfiturą z czerwonej cebuli foto
Konfiturę z czerwonej cebuli możecie przygotować wg mojego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/281079/konfitura-z-czerwonej-cebuli.html .
Krok 2 - Bitki w sosie własnym z konfiturą z czerwonej cebuli foto
Schab kroimy na cztery kotlety i rozbijamy lekko najlepiej przez folię. Następnie obtaczamy je w mące i podsmażamy na rumiano z obu stron.
Krok 3 - Bitki w sosie własnym z konfiturą z czerwonej cebuli foto
Do kotletów wlewamy bulion, dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu około 40 minut. W między czasie doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 4 - Bitki w sosie własnym z konfiturą z czerwonej cebuli foto
Na talerz wykładamy bitki i układamy na nich porcję konfitury z cebuli. Życzę smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dwa pokoje z kuchnią

15.06.2013 11:29
to na pewno jest bardzo smaczne!

magdalea

14.06.2013 16:07
prezentuje się świetnie, a takiej konfitury jeszcze nie jadłam- wygląda zachęcająco:)

lara

14.06.2013 11:13
rewelacja!!!

Sroczka

13.06.2013 22:04
Jestem ciekawa smaku. Wygląda pysznie.

owca441

13.06.2013 21:53
pyszności00

Stenka

13.06.2013 21:52
pewnie bardzo smaczne

gosia1988

13.06.2013 21:01
świetne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat