Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie własnym

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1 kg
cebula 1 sztuka
woda 500 ml
Ziele angielskie całe Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
chrzan tarty 2 łyżki
mąka 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie własnym

Mięso kroimy w plasterki i rozbijamy je tłuczkiem do mięsa tak, jak na kotlety schabowe. Oprószamy je solą i pieprzem. W garnku zagotowujemy wodę z zielem, liściem i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry mięsa oprószamy mąką i podsmażamy na oleju, następnie przekładamy je do garnka. Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju ze smażenia mięsa. Dodajemy ją do gotującego się w garnku mięsa wraz z roztartym czosnkiem. Gotujemy do miękkości dodając pod koniec gotowania chrzan.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 06.01.2015 15:17
pyszne jedzonko
Malinka 17.06.2014 09:23
Jak dawno nie jadłam, dzięki za przypomnienie :) Twoje wyglądają wspaniale!
Katarzyna59 16.06.2014 20:28
uwielbiam takie bitki
Iwusia 13.06.2014 22:26
bardzo smaczny obiad
gibli 13.06.2014 18:27
już dawno nie jadłam)
w mojej kuchni 09.06.2014 15:14
smacznie podane jedzonko..
misia53 09.06.2014 12:18
pyszny obiadek, mogę się załapać
Kejti 09.06.2014 11:34
Pyszny obiadek,poproszę :-)
berys18 09.06.2014 11:00
smacznie wyglądają
adelajda 09.06.2014 09:30
super na obiadek :)))
pestka 09.06.2014 09:04
bardzo smaczny obiad
Wiesława1 09.06.2014 08:20
pyszne mięsko
gosia561 08.06.2014 23:12
wspaniałe mięsko
pajbek 08.06.2014 22:36
Pyszne mięsko :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak