Bitki w sosie własnym

Bitki w sosie własnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    1 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • woda

    500 ml
  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • mąka

    1 szklanka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Bitki w sosie własnym

Mięso kroimy w plasterki i rozbijamy je tłuczkiem do mięsa tak, jak na kotlety schabowe. Oprószamy je solą i pieprzem. W garnku zagotowujemy wodę z zielem, liściem i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej. Plastry mięsa oprószamy mąką i podsmażamy na oleju, następnie przekładamy je do garnka. Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju ze smażenia mięsa. Dodajemy ją do gotującego się w garnku mięsa wraz z roztartym czosnkiem. Gotujemy do miękkości dodając pod koniec gotowania chrzan.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Pyszota 06.01.2015 15:17
pyszne jedzonko
Malinka 17.06.2014 09:23
Jak dawno nie jadłam, dzięki za przypomnienie :) Twoje wyglądają wspaniale!
Katarzyna59 16.06.2014 20:28
uwielbiam takie bitki
Iwusia 13.06.2014 22:26
bardzo smaczny obiad
gibli 13.06.2014 18:27
już dawno nie jadłam)
w mojej kuchni 09.06.2014 15:14
smacznie podane jedzonko..
misia53 09.06.2014 12:18
pyszny obiadek, mogę się załapać
Kejti 09.06.2014 11:34
Pyszny obiadek,poproszę :-)
berys18 09.06.2014 11:00
smacznie wyglądają
adelajda 09.06.2014 09:30
super na obiadek :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat