Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie pomidorowym

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
mąka pszenna
sól i pieprz
cebula 2
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie
woda 2 szklanki
przecier pomidorowy 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie pomidorowym

Mięso pokrój w plasterki, rozbij tłuczkiem do mięsa. Kawałki mięsa z każdej strony obtocz w mące. Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony aż się zarumienią. Mięso przełóż do garnka.
Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę i dodaj ją do mięsa.
Patelnie na której smażyło się mięso i cebula zalej wodą,a następnie dodaj ją do garnka. Dodaj liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego.
Duś pod przykryciem przez ok. 40 minut. Następnie do garnka dodaj pomidory i przecier pomidorowy. Wymieszaj.
Duś przez następne 10 - 15 minut.
Na koniec dopraw solą, pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak