Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łopatka bez kości
1 kg -
mąka pszenna
-
sól i pieprz
-
cebula
2 -
Liść laurowy suszony Prymat
2 -
ziele angielskie
-
woda
2 szklanki -
przecier pomidorowy
2 łyżki -
pomidory krojone z puszki
400 gram
Przepis i sposób przygotowania Bitki w sosie pomidorowym
Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę i dodaj ją do mięsa.
Patelnie na której smażyło się mięso i cebula zalej wodą,a następnie dodaj ją do garnka. Dodaj liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego.
Duś pod przykryciem przez ok. 40 minut. Następnie do garnka dodaj pomidory i przecier pomidorowy. Wymieszaj.
Duś przez następne 10 - 15 minut.
Na koniec dopraw solą, pieprzem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się