Bitki w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    1 kg
  • mąka pszenna

  • sól i pieprz

  • cebula

    2
  • liść laurowy

    2
  • ziele angielskie

  • woda

    2 szklanki
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • pomidory krojone z puszki

    400 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokrój w plasterki, rozbij tłuczkiem do mięsa. Kawałki mięsa z każdej strony obtocz w mące. Smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony aż się zarumienią. Mięso przełóż do garnka.
Na tej samej patelni podsmaż posiekaną cebulę i dodaj ją do mięsa.
Patelnie na której smażyło się mięso i cebula zalej wodą,a następnie dodaj ją do garnka. Dodaj liście laurowe i kilka ziarenek ziela angielskiego.
Duś pod przykryciem przez ok. 40 minut. Następnie do garnka dodaj pomidory i przecier pomidorowy. Wymieszaj.
Duś przez następne 10 - 15 minut.
Na koniec dopraw solą, pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat