Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie koperkowo czosnkowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 4-5 kotletów
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cząber do smaku
mąka pszenna 2-3 łyżki
olej do smażenia
koperek 2-3 łyżki
czosnek 4-5 ząbków
woda ok. 1/2 litra
czubrica zielona do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie koperkowo czosnkowym

Kroki postępowania

1
Mięso delikatnie rozbijamy, z dwóch stron przyprawiamy solą, pieprzem i cząbrem.
Krok 1 - Bitki w sosie koperkowo czosnkowym foto
2
Następnie mięso obtaczamy dokładnie w mące.
Krok 2 - Bitki w sosie koperkowo czosnkowym foto
3
Bitki obsmażamy na gorącym oleju.
Krok 3 - Bitki w sosie koperkowo czosnkowym foto
4
Podsmażone mięso przekładamy do garnka, z patelni " wypłukujemy smaki " i dolewamy do mięsa. Dodajemy posiekany koperek i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 4 - Bitki w sosie koperkowo czosnkowym foto
5
Całość zalewamy wodą, przyprawiamy kucharkiem, czubricą i papryką słodką. Dusimy na wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Krok 5 - Bitki w sosie koperkowo czosnkowym foto
6
Pod koniec jak już mięso jest miękkie, odlewamy do szklanki trochę sosu i dodajemy do niego śmietanę , dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną śmietanę dodajemy do mięsa, mieszamy.
Smacznego!!!
Krok 6 - Bitki w sosie koperkowo czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.09.2015 14:27
Pyszne mięsko
Jumper123 05.09.2015 11:16
Pyszne bitki uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak