Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dkg
cebula 1
marchewki 2
ogóreczki konserwowe 3-4
koncentrat pomidorowy 2-3 łyzki
śmietana
sól do smaku
przyprawa uniwersalna
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie

Mięso pokroić w plastry,można lekko rozbić i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.Na pozostałym tłuszczu zrumienić lekko drobno posiekaną cebulę.Bitki i cebulę przełożyć do garnka lub szybkowara,dodać pokrojone marchewki , przyprawy, koncentrat pomidorowy,zalać wodą i dusić do miękkości mięsa.Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ogórki i śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 06.01.2015 15:17
pyszne jedzonko
gusia1000 11.09.2014 20:44
Dobry obiad.
w mojej kuchni 11.09.2014 14:38
smaczne mięsko na obiad..
pajbek 11.09.2014 07:22
Pysznie na tym talerzu :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak