Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
mąka 0,5 szklanki
sól do smaku
tłuszcz 2 łyżki
woda 300 ml
cebula 1 sztuka
musztarda 2 łyżki
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie

Wieprzowinę kroimy na plastry i zbijamy je przy użyciu tłuczka kuchennego. Porcje mięsa oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Mięso oprószamy mąką i smażymy na patelni. W międzyczasie w garnku zagotowujemy wodę dodając do niej pokrojone w kostkę warzywa. Usmażone bitki przekładamy do garnka. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy do bitek. Całość gotujemy do miękkości. Sos zaprawiamy śmietaną i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.02.2012 21:38
pyszne danie
Agnik 29.06.2011 13:56
ślinka cieknie
MAR3STA 18.05.2011 20:51
pyszne mięsko;)
MAR3STA 18.05.2011 20:51
pyszne mięsko;)
Katarzyna/kate1980 14.05.2011 13:49
pyszności
artur7 13.05.2011 20:23
smaczne
agnieszka137 11.05.2011 23:19
wykwintne:)
ada12302 11.05.2011 23:02
pyszne
Agnieszka_B 11.05.2011 18:02
baaaardzo lubię takie mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak