Bitki w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1 kg
  • mąka

    0,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • woda

    300 ml
  • cebula

    1 sztuka
  • musztarda

    2 łyżki
  • marchewka

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • śmietana

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wieprzowinę kroimy na plastry i zbijamy je przy użyciu tłuczka kuchennego. Porcje mięsa oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Mięso oprószamy mąką i smażymy na patelni. W międzyczasie w garnku zagotowujemy wodę dodając do niej pokrojone w kostkę warzywa. Usmażone bitki przekładamy do garnka. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy do bitek. Całość gotujemy do miękkości. Sos zaprawiamy śmietaną i musztardą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 07.02.2012 21:38
pyszne danie
Agnik 29.06.2011 13:56
ślinka cieknie
MAR3STA 18.05.2011 20:51
pyszne mięsko;)
MAR3STA 18.05.2011 20:51
pyszne mięsko;)
Katarzyna/kate1980 14.05.2011 13:49
pyszności
artur7 13.05.2011 20:23
smaczne
agnieszka137 11.05.2011 23:19
wykwintne:)
ada12302 11.05.2011 23:02
pyszne
Agnieszka_B 11.05.2011 18:02
baaaardzo lubię takie mięsko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat