Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki szynkowe w sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 6 plastrów grubszych
cebula 1 szt
czosnek 2-3 ząbki
kostka rosołowa
sól
pieprz
mąka
olej
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki szynkowe w sosie

Plastry szynki lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć mięso do rondla.
Czosnek pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać do mięsa, podlać wodą, dodać liść laurowy i kostkę mięsną. Cebulę drobno kroimy i dorzucany też do mięsa.
Dusimy do miękkości uzupełniając wodę i obracając mięso. Jeśli chcemy więcej sosu podlewamy wodą, zagęszczamy mąką i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.04.2017 11:13
apetyczne mięsko
adelajda 02.04.2017 13:25
dobry obiadek
anka1988 02.04.2017 12:58
smaczny obiad
Ewelina1991 02.04.2017 09:39
dobre mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak