Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki schabowe z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
cebula 1 szt
pieczarki 15 dkg
mąka pszenna 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki schabowe z pieczarkami

Mięso rozbić, przyprawić, wstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny. Cebulę pokroić drobno, zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Kotlety opanierować w mące i obsmażyć w cebuli. Podlać 1/2 szklani wody. Dodać pokrojone pieczarki. Dusić aż woda zredukuje się i utworzy sosik. Doprawić.
U mnie podane z ziemniaczkami i sałatką z rzodkiewką i koperkiem w jogurcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 10.01.2015 13:43
Pyszny obiad, zjadłabym.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak